Al Nadal no t’aturis

Perquè aturarse no és la manera

Has estat tot l’any treballant al gimnàs per tenir una millor silueta i has millorat la teva salut, però ara  arriba el Nadal i ho tomba tot pel terra. Aquest dies de festa solen ser sinònim d’excessos, el quals acaben amb uns quilos de més. Però això pot acabar si no deixem de fer exercici durant aquestes setmanes.

A la nostra societat, les celebracions es solen fer al voltant d’una taula plena de menjar i beguda, i quan més millor, perquè sempre preferim que sobri a que falti. Per això, seguir fent exercici físic al Nadal resulta fonamental no solament per lliurar-se dels quilos de més al gener, sinó també perquè hi ha raons de sobres per aprofitar les festes per exercitar-se.

Evitar la pèrdua de forma física és un d’aquests motius pels qual cal seguir movent-se en Nadal. Alguns estudis suggereixen que s’ha de fer una aturada de l’activitat física si no volem veure com afecta la falta d’exercici a la massa muscular, la qual es redueix al mateix temps que s’incrementa la massa grassa a l’organisme.

Altres motius pels quals és una bona idea fer exercici físic a aquesta època:

  • Més temps per fer esport: molts aprofiten el mes de desembre per fer una escapada i passar temps amb la família. Si tu també ho fas perquè tens vacances, tens l’oportunitat d’aprofitar una hora al dia per practicar qualsevol tipus d’exercici físic, per exemple apuntar-te a esdeveniments esportius que solament se celebren durant aquestes dates com les carreres populars.
  • Més possibilitats per compartir l’esport: per què no proposes quedar per fer esport amb els teus amics? En el cas de tenir moments que compartir amb la família també val anar plegats a caminar o escapar-vos una estona al gimnàs.
  • La millor època per practicar activitats d’hivern: és bona idea que canviïs de disciplina esportiva, així quan tornis a la rutina, tindràs més ganes.

 

Es preveu que durant les festes de Nadal engreixem entre tres i cinc quilos. Curiosament, un estudi publicat a New England Journal of Medicine, va demostrar que la nostra percepció de quant engreixem a les festes nadalenques és major als quilograms que realment agafem. Els investigadors d’aquesta anàlisi van preguntar a un grup d’individus quant pes estimaven que anaven a augmentar durant el Nadal. Les previsions van oscil·lar des de dues a cinc quilos. Se’ls va pesar abans i després de les festes, i els autors van observar que de mitjana van engreixar mig quilo. L’estudi també llança una dada reveladora: els que més quilos van agafar van ser els que ja tenien sobrepès abans de l’experiment.

Tot i això no hem de menjar tot el que volem, sinó que és aconsellable dur a terme alguns trucs tal  com vam proposar a 13 consells per controlar els excessos de Nadal. I per descomptat, també és preferible que no solament fem activitats esportives com les esmentades abans, sinó que ens mantinguem actius. Com més ens moguem, més evitarem engreixar durant les festes. Una caminada a ritme suau després d’haver dinat o anar a fer la compra caminant.

 

UNEIX-TE

Registra’t i comença una nova vida!

Aquí trobaràs les últimes novetats del món del fitness, la natació, l’exercici funcional i totes les formes d’esport possibles pel teu benestar i ajudar-te a començar una vida saludable