Kundalini Ioga_1

#entrenaacasa

Sessió per enfortir el Sistema Immune

Com a teràpia de cura física, mental i espiritual, el ioga és una disciplina oriental que ja no ens resulta aliena a la nostra cultura. Enrere van quedar els temps en què dir “jo practico ioga” era com declarar-se marcià o friki.

Des de fa unes dècades estan entrant amb força i guanyant molts adeptes diferents tipus de ioga, alternatius al la modalitat tradicional de les postures estàtiques (el conegut com hatha ioga). Un d’ells és el Kundalini ioga.
Encara que és una ciència ancestral (i no una religió) provinent de l’Índia i zones limítrofes, qui li va atorgar el seu màxim desenvolupament i difusió va ser el mestre Yogui Bhajan.

El kundalini ioga no és un subtipus de ioga, sinó el ioga primigeni. És com el tronc d’un arbre del qual neixen les branques, que vindrien a ser les diferents senderes yóguicos (o subtipus de ioga) que es poden recórrer per a elevar-se física, mental i espiritualment.

En què es basa el kundalini ioga?

El fonament d’aquesta disciplina és despertar i elevar l’energia kundalini, una força primordial que, segons els entesos, es troba adormida en la base de la columna vertebral (primer chakra) de tot ésser humà.

L’energia kundalini o kundalini shakti

L’energia kundalini és el potencial creatiu latent en cada persona. En la cultura hinduista se la representa com una serp enroscada en la base del sacre on es troba el suport d’arrel o muladhara chakra.
Una vegada que aquesta energia desperta va elevant-se per la columna vertebral i purificant-se a través dels chakras (o nuclis d’energia) que en ella es troben. D’aquesta manera, també s’eleva progressivament el grau de consciència i plenitud personal.
Quan l’energia kundalini aconsegueix el nucli d’energia situat en la part superior del cap (sahasrara chakra) s’aconsegueix la plena realització en els plans físic, mental i espiritual.

Els rius d’energia o nadis

L’energia kundalini, una vegada que comença a despertar, necessita de canals per a transitar i elevar-se. Aquests canals es coneixen com nadis, que discorren subtilment per tot el cos, i a través dels quals flueix el prana o energia de l’univers que es capta a través de l’aire i de tot el que perceben els nostres sentits.
Dels milers de nadis que es distribueixen pel nostre cos, tres són els més importants: sushumna, ida i pingala, perquè a través d’ells, que es troben en la columna i al cap, s’eleva i discorre l’energia kundalini.

Perquè practicar kundalini ioga?

Les persones que s’acosten al ioga, generalment el fan començant per classes de hatha ioga, el més conegut i popular ioga de les postures estàtiques. No obstant això, a molta gent aquesta modalitat li resulta poc gratificant, perquè no aconsegueixen fer callar el seu diàleg interior, concentrar-se, relaxar-se o meditar, i acaben abandonant tota la pràctica.

Efectes positius des de l’inici

El kundalini ioga, és una disciplina tan àmplia, variada i dinàmica que potencia la concentració a través de múltiples recursos físics, mentals i espirituals, amb la qual cosa, els resultats són bastant impactants a partir de la primera classe. Experimentar una sessió de kundalini ioga pot ser com donar-li a un interruptor i encendre un flux energètic que desconeixíem que estigués en nosaltres mateixos.

Mobilitzar l’energia primordial a través del kundalini ioga és alguna cosa que ho pot fer qualsevol persona jove o major. No obstant això, es desaconsella la seva pràctica en nens menors de 12 anys, i, en tot cas, els monitors realitzen pràctiques lúdic-yóguicas amb nens per a reforçar la seva autoestima i anar guiant-los cap a la presa de consciència dels seus pensaments i emocions.
En qualsevol cas, les classes amb nens menors de 12 anys són totalment diferents a les d’adults, perquè estan adaptades a ells, i són desenvolupades per monitors específicament ensinistrats per a això.

Gestionar emocions i equilibrar-se

El control de la respiració és el camí a través del qual s’arriba a regular l’estat mental, calmar l’estrès, gestionar emocions i concentrar-nos en el present. Amb les kriyas s’exercita el cos i la ment, aconseguint un equilibri nerviós, emocional i metabòlic.

Velles situacions, noves actituds

Amb els mantres s’exercita l’actitud devocional i d’agraïment cap al nostre ser superior, que no és una divinitat en concret, exclusiva o excloent, sinó la connexió individual que cada persona té originàriament amb la millor versió de si mateix.
La pràctica del kundalini ioga ens ajuda a desenvolupar noves actituds, que aporten al nostre creixement i evolució personal, davant les mateixes situacions.
La sensació de benestar general i equilibri emocional que s’aconsegueix amb la pràctica és la manifestació fefaent que l’energia kundalini està despertant en una persona, guiandola cap a la seva autèntica felicitat.

 

UNEIX-TE

Registra’t i comença una nova vida!

Aquí trobaràs les últimes novetats del món del fitness, la natació, l’exercici funcional i totes les formes d’esport possibles pel teu benestar i ajudar-te a començar una vida saludable