11080923_10152745222926200_7210943100989472986_n

Has decidit fer esport i has escollit fer natació? Doncs bé, amb aquests consells i en molt poc temps et sentiràs millor amb tu mateix, tindràs millor humor i, per descomptat, la teva forma física millorarà gairebé sense adonar-te.

Primer de tot abans de ficar-nos a l’aigua cal…

1. Portar beguda per hidratar-te durant l’entrenament, perquè encara que no ho sembla, nedant pots perdre més aigua que als esports de “secà”.

2. Porta per entrenar unes ulleres de recanvi lligades al teu pot de beguda. D’aquesta manera no perdràs el temps en buscar unes altres en cas «d’avaria».

3. Comença amb pocs metres i puja de 300 m. en 300 m. per setmana, no més.

4. Comença amb 2 entrenaments a la setmana i arriba fins a 5.

Abans de començar a nedar…

1. Empeny el teu cos des de les parets per començar a nedar, fes-ho per sota de l’aigua tenint en tensió i estirats els braços als costats del cap amb el palmell d’una mà damunt del dors de l’altra. Desfés aquesta posició just abans de començar a nedar i no abans, ja que reduiràs la teva resistència a l’avanç i serás més hidrodinàmic.

2. Dóna la primera braçada després de cada embranzida en la paret sense respirar, així mantindràs durant més temps la velocitat aconseguida amb aquesta embranzida.

3. Quantes menys braçades millor. Intenta nedar cada llarg amb menys braçades de les quals estàs acostumat. La teva força millorarà en poder traslladar el teu cos amb menys moviments. A més, la teva tècnica es veurà afavorida.

4. Quan nedis a crol o d’esquena, manté el cap fix, el cos és el que ha de girar sobre el maluc d’un costat a l’altre.

5. No portis el cap aixecat quan nedis a crol, si fas bastant volum et ressentiràs del coll i  sobrecarregaràs els trapezis, és per a això que has de nedar amb el coll estirat, amb l’aigua per la meitat del cap i mirant de reüll cap a davant. Per tant, la cara ha d’anar orientada al fons de la piscina.

6. Acaba les braçades, és igual que nedis a esquena, papallona o a crol, estira els braços a banda i banda del cos el més a prop que puguis dels peus.

7. Dóna els viratges en la paret el més agrupat o encongit possible, així podràs fer-los a més velocitat perquè l’aigua oferirà menys resistència.

8. Accelera la mà dins de l’aigua, comença el recorregut de la mà a poca velocitat, intentant sentir en ella la major pressió possible i, a poc a poc ves accelerant-la fins al final de la braçada, on la mà ha d’anar a màxima velocitat.

9. Si vols competir planteja’t participar només en una competició o travessia important cada 6 mesos. És més fàcil estar en forma una vegada cada mig any que no moltes vegades al llarg de l’any. A més, així l’entrenament serà menys exigent.

Article de: www.sportlife.es