L’ús de la tovallola al gimnàs és fonamental, ja que al llarg de la jornada és molta la gent que fa ús de les màquines de sala, de les saunes, o bé, fa classes a les diferents sales dirigides, utilitzant el material adient per a cada activitat. És per això, que si fem un bon ús d’aquesta, evitarem el contacte directe, ja que aïlla el nostre cos mentre estem utilitzant diverses màquines de sala, materials, o bé les zones de la nostra instal·lació. D’aquesta manera evitarem acumulacions de suor i males olors. A més, cal tenir en compte que altres usuaris i usuàries han estat utilitzant aquelles màquines, materials o zones prèviament, i que potser no han anat amb compte i les han usat sense unes mesures d’higiene mínimes.
3

Un altre dels motius pels quals és imprescindible que utilitzem la tovallola al gimnàs és que és un bon aliat per què absorbeixi tota la nostra suor i evitarem així, que el nostre cos estigui humit, ja que l’excés de suor ens fa rendir menys, i pot fer que sofrim canvis bruscs de temperatura que es tradueixin en refredats o dolors en una zona determinada.
2

 A continuació, podeu donar-li una ullada a la nostra Normativa i al Reglament d’ús on especifica algunes normes bàsiques d’ús i d’higiene:

NORMES D’ÚS
4.8 No seran permesos els comportaments que posin en perill la higiene de les instal·lacions.
4.13 És imprescindible desmaquillar-se i dutxar-se abans d’accedir a la zona d’aigües.
4.20 És obligatori dutxar-se abans i després de fer ús de les saunes.
4.21 És obligatori utilitzar la tovallola i el banyador a les saunes.
4.25 No es permet realitzar activitats d’higiene personal en els vestidors i spas (depilar-se, afaitar-se, etc.) o utilitzar productes com cremes, tints, olis, etc.
4.26 No es permet posar xampú, gel, sals de banys o productes similars a les banyeres d’hidromassatge.
4.28 Per utilitzar les sales fitness cardiovascular i muscular caldrà portar una tovallola per posar-la damunt dels aparells.

DRETS DELS USUARIS
6.4 Tots els usuaris i usuàries estaran informats dels paràmetres i de les condicions higièniques de l’aigua de les piscines.
6.5 Tots els usuaris i usuàries han de ser coneixedors de les normes elementals d’higiene i seguretat.