Aquest mitjà de relaxació ofereix innumerables beneficis: desintoxica la pell, purifica l’organisme, dilata els bronquis, regula la pressió sanguínia i millora el ritme cardíac i circulatori entre d’altres.

D’altra banda, per a poder-ne treure el màxim profit i evitar possibles riscos hem de conèixer molt bé el seu funcionament i si tenim qualsevol dubte al respecte preguntar-li al personal d’elComplex de la zona aquàtica i també consell als metges si tenim alguna patologia que pugui afectar a aquesta pràctica.
La calor de la sauna humida dilata els vasos capil·lars de la pell per a mantenir la pressió sanguínia, que en un principi tendeix a disminuir. El ritme cardíac augmenta fins a multiplicar-se pel doble o fins al triple. Això es tradueix en un increment de la circulació a la superfície de la pell, semblant al que es crea quan caminem ràpid.

Beneficis terapèutics de la sauna humida

1. Millora la resposta de la suor. El cos calent respira per refredar-se, entrenant les glàndules sudorípares i mantenint funcional la resposta de la suor per afavorir la regulació termal fora de la sauna, especialment durant l’exercici i el temps càlid.
2. Elimina toxines. És cert que els minerals positius per a l’organisme també s’eliminen quan suem molt, pel que hem d’equilibrar-ho amb una dieta saludable i no arriscar-nos a perdre líquids que no ens sobrin.
3. Alleujament del dolor. La combinació de la calor corporal, millora de la circulació, emissió d’endorfines i escalfament de les articulacions rígides alleuja el dolor i les molèsties; ja que també, un cos calent és menys sensible al dolor.
4. Ajuda a la son. En relaxar el cos i eliminar molts dels dolors corporals, la sauna ens permet dormir millor.
5. Millora de la funció cardiovascular. Els investigadors japonesos diuen que l’ús de la sauna pot ajudar a les persones amb problemes cardíacs congestius a millorar la seva eficiència de bombeig cardíac i flux sanguini.
6. Millora de la respiració. Investigadors holandesos preocupats per què la sauna pogués causar dificultats respiratòries van descobrir que succeïa tot el contrari. Van comprovar que els pacients amb malalties pulmonars obstructives milloraven transitòriament les seves funcions pulmonars.
7. Alleujament de l’artritis. La sauna pot reduir els efectes de l’artritis reumàtica. Investigadors russos, van descobrir que la sauna exerceix un efecte positiu sobre el sistema locomotor i l’estat psico-emocional a més del dolor.