D’ells ens enrecordem

Què és l’Alzheimer?

És una enfermetat cerebral que causa problemes relacionats amb la memòria, el pensament i el comportament. L’Alzheimer empitjora al llarg del temps. Tot i que els símptomes poden variar molt, el primer problema que moltes persones perceben és el fet d’oblidar-se de les accions quotidianes de casa o la feina, o d’aquells passatemps que ens ajuden a passar l’estona.

L’enfermetat pot causar que una persona es confongui, es perdi a llocs coneguts, perdi les seves pertinences o tingui problemes amb el llenguatge.

Cada any aparèixen més de 40.000 nous casos de persones que pateixen aquesta enfermetat, però la societat no en té prou consciència, o almenys no avança tan ràpidament com l’enfermetat.

A més no només ho pateixen aquells que tenen l’enfermetat, sinó les persones del seu entorn de cura. Per això aquest any les fundacions en favor de la cura de l’Alzheimer volen destacar la figura del Cuidador/a, com en el cas de CEAFA. Ja que el cuidador/a significa per al pacient la seva força, el seu ànim, el seu company, la seva familia.

DIA MUNDIAL ALZHEIMER