El genoll és una articulació molt important del nostre cos, ja que està involucrada a la nostra pràctica esportiva, a més a més, intervé en el desplaçament i manteniment de la nostra postura corporal. Si aquesta articulació sofreix alteracions en la seva estructura, sigui per desgast, impacte o desequilibris, no solament estarà limitant pràcticament qualsevol de les nostres activitats esportives, sinó que també estarà limitant la nostra qualitat de vida.

És per això que volem donar-vos uns petits consells perquè sigueu conscients a l’hora de practicar qualsevol esport!
1
L’IMPORTÀNCIA DEL CALÇAT
Si vols a passar-te hores entrenant dur, has de prendre’t el temps necessari per saber quin tipus de trepitjada tens i quin model de sabatilles és el més adequat per poder realitzar la teva modalitat d’esport. Compra la marca i el model que el teu cos necessita per mantenir-te còmode i sa.

2ENFORTIMENT DEL GENOLL
Una major estabilitat al genoll s’aconsegueix incrementant, no solament la força dels músculs implicats en el seu moviment, sinó també per una millora en la coordinació intermuscular, per aquesta raó, no solament hem d’emprar exercicis localitzats, sinó també progressar cap a moviments més generals com els squats.

3REALITZACIÓ D’ESTIRAMENTS
Oblidar-te d’estirar pot provocar-te una lesió, per això, és vital prendre’t almenys 10 o 15 minuts abans i després de cada pràctica d’exercici, per realitzar un escalfament i estirament complet i adequat. A l’inici, realitza moviments de rotació per agilitar les teves articulacions i al final del teu entrenament estira els músculs per fer-los més flexibles i immunes a lesions.