Amb el temporal de l’hivern, comencen les gelades i les neus, i hem de dir adéu a molts esports que es practiquen en l’època estival. Això no significa que s’hagi de deixar de practicar esport, només hem d’adaptar-nos al clima i deixar pas als esports de neu. Us deixem 5 modalitats que podeu practicar aquesta temporada!

1L’esquí, és uskiing-310089_960_720n esport de muntanya que consisteix en el lliscament per la neu per mitjà de dues taules subjectes a la sola de les botes de l’esquiador mitjançant fixacions mecàniques. Actualment, és un esport molt popular i més persones s’estan interessant per ell, per això cada vegada són més les estacions d’esquí.

2Great-Figure-font-b-Skating-b-font-Snowboard-font-b-Snow-b-font-font-b-Board
El Snowboard es tracta d’un esport extrem d’hivern, en el qual s’utilitza una taula per lliscar-se sobre un pendent cobert per neu. És un esport similar a l’esquí, però en aquest cas tots dos peus van fixats a una mateixa taula.

3El curling és un esport de precisió, similar a les bitlles angleses o a la petanca, que es practica en una pista de gel. Es compon de dos eqimagesuips amb quatre jugadors cadascun. L’objectiu és lliscar pedres en una pista de gel cap a una zona marcada. Per cada pedra dins de la casa, o més prop del seu centre, els equips aconsegueixen un punt. Una vegada efectuat el llançament, els altres membres de l’equip proveïts de raspalls, acompanyen a cada pedra actuant sobre la superfície de gel per facilitar el seu avanç o variar la seva adreça, però sempre sense tocar la pedra.

4170c9943658b82486a2614f426d5fbe1El mushing és un esport o mètode de transport tirat per gossos, avui dia és encara una forma de transport nòrdica caracteritzada per l’ús de gossos de tir i esquís, per desplaçar-se per superfícies nevades amb rapidesa. El Mushing és un dels esports més complets que existeixen. La seva pràctica enriqueix a la persona que ho practica en el coneixement de l’animal, en la lleialtat, en la fidelitat i en la companyia, acostant a l’home a la naturalesa pura.

5El Snow Polo es jugasdqendk0n5u sobre neu compactada en terreny pla o en un llac congelat de 150 metres de llarg per 100 metres d’ample. Els equips poden estar formats per 3 o 4 jugadors que, té com a objectiu conduir una pilota cap a la porteria contrària per marcar gols. La pilota d’aquesta modalitat és més gran que la del polo tradicional, de color taronja viu (per fer-la més visible en la neu) i menys rígida.