sdsadsdss

En el elComplex Municipal de Piscines, oferim un ampli ventall d’oportunitats per tal que els ciutadans/es puguin realitzar activitats físiques, siguin quina siguin les seves edats o condicions. L’aigua ens permet que aquesta oferta sigui possible des dels pocs mesos de vida fins a la 3a edat.

Aquest és el principal servei per tal que coneixeu les activitats que oferim i, hem volgut començar pels nadons, etapa en què la persona no té més que uns pocs fulls del seu llibre vital, i dels pares depènen que en aquest llibre hi hagi prou experiències motrius que l’ajudin a desenvolupar-se com una persona sana, equilibrada, capaç i feliç.

Limitar les experiències dels primers anys de vida a l’estança en el cotxet i el bressol, significa la reducció del desenvolupament tant físic com intel·lectual del nadó, en una de les etapes més importants de la seva vida, tal com reconeixen les comunitats científiques de psicòlogia, pedagogia i pediatria.

La natació per a nadons es defineix com una activitat que proporciona: estímul, joc, plaer, experiència i relació. A elComplex som conscients i, per això, l’activitat que us proposem aportarà al nadó molts i importants beneficis:

  • Reforç del vincle de relació: afectiu i de confiança amb el seu entorn.
  • Desenvolupament psicomotor: El nadó troba a l’aigua, la possibilitat de moure’s amb una gran llibertat de moviments.
  • Reforça el sistema cardiorespiratori.
  • Ajuda al sistema immunològic.
  • Ajuda a la socialització i obre possibilitats lúdiques i de compartir.
  • Ajuda a la relaxació i a la seguretat del nadó.
  • Augmenta el coeficient intel·lectual del nadó: Es desenvolupa una percepció més gran del món que els envolta.
  • Facilita la regulació diària dels seus ritmes (menjar, dormir).

La temperatura òptima de l’aigua a la piscina ha d’estar entorn dels 32 graus. Les primeres vegades que banyem el nadó a casa, ho hem de fer amb una temperatura més elevada i, anar reduint-la a poc a poc perquè s’adapti. Aquests i d’altres consells us els donaran el nostre personal tècnic, que us guiaran durant tot el procés d’adaptació.

Et recomanem que t’esperis fins als 4-5 primers mesos de vida, per a portar-lo. Pensa que quan abans el portis abans gaudirà de l’aigua sense pors adquirides.