222792351--644x362
UNA SETMANA DE DESCANS

Si has estat entrenant amb regularitat, el teu cos es beneficia d’un parell de dies de descans i aprofita per recuperar-se i reparar la teva musculatura.
Passada una setmana, segueixes trobant-te bé, però les teves fibres musculars ja han començat a afeblir-se i retens més líquids del normal. No et preocupis massa, si tornes immediatament als teus entrenaments, no hauràs perdut molt.
15 DIES D’INACTIVITAT
La teva forma física comença a disminuir d’una manera més evident i la teva resistència cardiovascular és la primera a notar-ho. Notaràs que esforços que abans no percebies, ara et fan esbufegar.
UN MES SENSE FER ESPORT
Estàs perdent la musculatura i resistència que havies guanyat en els mesos anteriors. Has començat a guanyar greix (et mous menys i a més la teva musculatura, més feble i inactiva, crema menys durant els temps de descans). També és possible que estiguis més estressada i dormis pitjor.

DIVERSOS MESOS SENSE ENTRENAR
La vida sedentària ha afectat al teu metabolisme, a més de cremar menys calories, és probable que et sentis més fatigada durant tot el dia. El teu cor ha de treballar més intensament amb cada batec i els teus pulmons no absorbeixen tant oxigen com abans.

UN ANY SEDENTARI
T’has convertit en una persona sedentària. A més d’un augment en el percentatge de greix corporal, pèrdua de massa muscular i alentiment metabòlic, tens alt risc d’arribar a patir malalties com l’alta pressió sanguínia, colesterol alt, diabetis tipus 2, insomni i depressió.

Font: Sportlife