MANTENIR UNA CORRECTA HIGIENE POSTURAL
 MINIMITZAR ELS FACTORS DE RISC
 MANTENIR UNA BONA CONDICIÓ FÍSICA
 APROFITAR ELS CONSELLS D’UN PROFESSIONAL (MÈDIC O ESPORTIU)

Estareu d’acord amb mi que són 4 punts i, només si ens impliquem una miqueta, notarem els beneficis gairebé al moment. Amb el fet de mantenir una bona higiene postural, no ens referim a anar nets, sinó a anar ben drets, però amb la barbeta baixa i els abdominals estirats sí?

musculos-del-cuerpo-800x416Si vull minimitzar els factors de risc, doncs, per exemple, escalfaré abans d’entrenar o baixaré les escales de casa d’una en una i no de tres en tres. Respecte a mantenir una bona condició física, no oblideu, que és primordial aconseguir un equilibri proporcional entre la massa òssia i l’esquelet. Ja sabem que els torrons estaven bons però, com tot a la vida, amb seny i equilibradament. Ah! I traieu-vos del cap que tenir panxeta és la corba de la felicitat o que amb l’edat és normal tenir panxa. És normal perquè si en un moment de la nostra vida aquesta corba ha cedit, sempre, sempre som a temps de tonificar-la. És un dels grans secrets que us volia donar més endavant.

Ara, resoldrem algunes concepcions errònies sobre com cuidar el nostre cos.
Per exemple:

  • L’artrosi no sempre implica tenir dolor. Estem molt influenciats amb aquesta associació, l’artrosi=dolor hauria de ser una artrosi extremadament avançada, per tant, podem afirmar que, els dolors més comuns d’esquena són deguts a altres causes, normalment mecànico-funcionals.
  • Em fa mal l’esquena. He de fer repòs al llit? Rotundament, NO. Hem de realitzar les tasques del nostre dia a dia de manera moderada i sense esforços. Està demostrat que mentre més estem al llit, més allarguem el procés de recuperació.

Us poso d’exemple, una immobilització:
Aquesta produeix una disminució de la nutrició del disc intervertebral, una degeneració de les articulacions, es perd massa muscular…, etc. és a dir, en la condició humana, bellugar-se és imprescindible. D’aquí que trobeu a les nostres instal·lacions un ampli ventall d’activitats amb diferents intensitats. Pregunteu-nos i proveu. En sortireu satisfets!

  • La calor, és bona per la columna?almohadilla-electrica
    Generalitzant, direm que només en casos molt concrets. Així que abans d’aplicar-nos calor, preguntem-li al metge. Moltes són les persones que es posen l’estoreta a l’esquena. Ara, voldria preguntar-vos si també us la poseu a l’estiu, o només a l’hivern?

 

  • Tenir una hèrnia discal és sinònim de sentir dolor? El fet que tinguem una hèrnia discal no significa que aquesta sigui la causa del nostre dolor, ja que està demostrat dest-hernia-discalque l’hèrnia pot ser simplement una coincidència que en molts casos no està relacionada amb els símptomes. Hi ha estudis científics que ens diuen que entre un 30-50% de la població sana té hèrnies discals i no tenen cap símptoma.

 

  • Qui tingui una hèrnia discal ha d’acabar passant per quiròfan? No. Prop d’un 80% de pacients amb dolor, responen a un tractament conservador. Pregunteu al vostre metge, sobre quines activitats podeu realitzar.

 

  • Tinc dolor perquè tinc osteoporosi
    L’osteoporosi o pèrdua de calç als ossos, no causa símptomes en sí mateix, ni té relació amb el dolor d’espatlla, l’única relació és que aquesta fragilitat, produeixi una fractura. La solució que us proposem és que tonifiqueu la vostra musculatura perquè alhora protegeixi l’esquelet.Osteoporosis_-500x350

20130409090401_bigAmb quin coixí he de dormir? Alt? Baix?
Dependrà sempre de la postura en què dormim. Si estem acostumats a dormir cap amunt, el coixí haurà de ser baix. Si en canvi, dormim de costat, ha de ser més alta perquè pugui suportar el pes del coll. Ja que la distància és més ampla per les espatlles. Recordeu que descansar bé i com a mínim 7 horetes és bàsic per cuidar el nostre cos per dins i per a que funcionin i restableixin els nostres òrgans interns.

  • Els tendons no poden sortir-se de lloctendon
    Molts dels que acudiu al gimnàs o piscina, ens comuniqueu que teniu un tendó sortit de lloc. Pregunteu bé al metge o metgessa, ja que ni els tendons, ni els músculs es poden bellugar. Anatòmicament parlant, els tendons, estan units pels dos extrems com les cordes d’una guitarra i no poden bellugar-se de lloc, a no ser que hi hagi una rotura completa del mateix tendó.
  • La manipulació espinalManipulación-espinal-para-articulación-cervical
    És ben cert
    , que la manipulació espinal experta realitzada per quiropràctics o fisioterapeutes és un dels tractaments més segurs, conservadors i gens invasius per la columna. Així que abans de recórrer als antiinflamatoris, adreceu-vos a un bon fisioterapeuta, quiropràctic o osteòpata.

Confiaria la seva dentadura a una persona que només hagi fet un curset en odontologia? Doncs feu el mateix amb la columna. La manipulació vertebral és molt complexa per realitzar-la amb eficàcia i seguretat. Val la pena, posar-se en mans de gent que ha rebut una formació universitària especialitzada. Aquestes persones us informarà de com treballar per mantenir el cos en forma. Ben segur que us diran que per mantenir heu de fer exercici. Els nostre personal tècnic us informarà de com treballar adequadament. I si voleu de forma personalitzada amb entrenaments Personals.

Artícle proporcionat per: Matilde Palau, Màster laboral en medicina esportiva