Actualment moltes persones treballen la musculatura abdominal amb la il·lusió de tenir un abdomen ben definit o com popularment es coneix com «tenir la tableta de xocolata». Però més enllà del seu valor estètic, tenir uns abdominals forts resulta fonamental per mantenir una bona salut i prevenir lesions.

Hem d’entendre que els abdominals són com una faixa o un cinturó natural, que protegeix els òrgans del nostre abdomen i que ens ajuda a mantenir una correcta alineació de la columna vertebral i una millora en el nostre trànsit intestinal.160209144311_hipopresivos_624x415_thinkstock_nocredit

La musculatura abdominal és més complexa del que sembla, ja que està composta per diversos músculs:

RECTE ANTERIOR, és el múscul més conegut, ja que és el que més s’identifica a simple vista. Encara que és un únic múscul, popularment està compost pel que es coneix com a abdominal
superior o inferior.

OBLICS, estan situats als dos costats de la cintura i són responsables dels nostres moviments laterals i dels girs de tronc.

TRANSVERS, és el múscul més profund, ja que se situa per sota del Recte Anterior. La seva funció principal és subjectar les vísceres perquè el teu abdomen tingui un aspecte més pla.

Existeixen molts mites i fórmules màgiques per millorar els nostres abdominals, però el secret no consisteix únicament a realitzar molts exercicis, sinó que a més hem de cuidar la nostra alimentació i realitzar exercicis cardiovasculars, ja que moltes vegades el greix del nostre organisme tendeix a acumular-se a la zona abdominal tapant així els músculs abdominals.

En el pròxim article, parlarem sobre l’exercici i la diabetis.