Què cal tenir en compte per saber si treballo bé?

Molts de vosaltres em comenteu que feu moltes classes f263899a9696361f916b39016189df3fdirigides o que sortiu a caminar cada dia més d’una hora i no hi ha manera de baixar de pes o mantenir una tonificació muscular, el secret està en saber treballar-ho. No dic que no estigui bé el que feu, però si una cosa no va bé, per què no canvieu la manera de fer-la? Una proposta que ús vol donar elComplex: pregunteu als nostre personal tècnic i canvieu l’enfocament del vostre treball. Si sempre fem el mateix, el cos s’avorreix i no detecta la feina que esteu realitzant. Està clar que hi ha un component genètic, però és molt important que no ens conformem amb aquest fet. Amb constància, voluntat i ben dirigides, els propòsits són reals. Us ho ben asseguro!

Tonifica el teu cos («Un cos tonificat té més capacitat de perdre greix «Sara Álvarez)

Mantenir un cos tonificat, no vol dir «marcar tauleta» o «reduir cintura i malucs», tampoc tingueu por de que se us eixamplin les espatlles, no té cap base científica. En el cas de les dones, les hormones que genera el nostre cos i la seva composició corporal, fa difícil que es produeixi un desenvolupament excessiu, de tota manera, depenent de com estem us recomanem fer l’anàlisi corporal a les nostres instal·lacions, actuarem d’una manera o d’altra.

Per a qui estigui més interessat en aquest tema, us recomano:
Mujeres y testosterona: «¿por qué entrenando con pesas no te convertirás en Hulk

mancuernas-830x524Si el diagnòstic és de sobrepès: el primer és posar-nos en mans de la medicina endocrina o un dietista per saber com i què menjar, seguint una dieta hipocalòrica, aquesta fase hauria de consistir a eliminar gran part de la grassa corporal, no s’haurien de fer exercicis cardiovasculars, sinó exercicis de musculació intensos i ben planificats. Lògicament, si es fan rutines cardiovasculars, accelerarem el procés.

Si estem prims, i a més a més flàccids: hauríem de demanar una rutina de força i hipertròfia, intentant mantenir un superàvit calòric. És de lògica, cal menjar i fer que aquests músculs, defineixin el nostre cos mantenint una composició corporal adequada, quan es controli bé la tècnica dels exercicis proposats, els beneficis seran més ràpids, cal estar concentrats.

És necessari excedir-nos en el treball cardiovascular? Si realitzem moltes sessions cardiovasculars, el que aconseguirem serà eliminar gran part de la massa muscular, la qual cosa, necessitarem per veure’ns tonificats/ades.
Si mantenim una bona tonificació, protegim el nostre esquelet, l’abriguem i fem que vagi més a poc a poc el procés de deteriorament, com per exemple el de l’artrosi o osteoporosis.
Necessitem seguir un estil de vida saludable, gaudir d’una dieta equilibrada, fer exercici físic moderat, i intentar tenir un descans apropiat.

timthumbLes claus per aconseguir el cos que desitges, es troben després de dies i dies de feina, mesos, fins i tot anys, realitzant un esforç apropiat a cada individualitat (edat, pes, objectiu… entre d’altres), i sobretot, sent CONSTANTS i gaudint del camí diari que cada dia ens apropa a l’objectiu marcat per cada un/una de nosaltres. Us acompanyem!

Siguem realistes, no podem canviar el nostre cos d’avui a demà. Els canvis, perquè siguin efectius han de ser graduals i agradables. Confia en tu, segur que ho aconsegueixes!, d’aquesta manera et sentiràs bé en tot moment i donaràs temps a l’organisme perquè s’adapti als canvis.

Això sí, no vulguis tenir un cos perfecte per als altres, fes-ho perquè tu vols, perquè t’estimes i vols veure’t millor. Per tu, només per tu.

 Artícle proporcionat per: Matilde Palau, Màster professional en medicina esportiva