salir-a-correr-en-madridPer què cada persona crema diferents calories encara que tots hagin corregut la mateixa distància?
L’explicació és senzilla, no som iguals, i cada persona consumeix, gasta o crema una quantitat de calories diferent, segons el seu pes, edat, sexe, massa muscular, grassa, tipus d’esport, estat de forma física, etc. Tot pot influir…

Avui dia, la tecnologia ens facilita mesurar i calcular moltes dades dels nostres entrenaments fàcilment. Des de pulsómetres, rellotges d’entrenament, aplicacions als mòbils, etc. Ara podem calcular les calories gastades en cada entrenament, sempre que els haguem ajustat amb les dades correctes.

Però si no ets fan de la tecnologia o no t’agrada córrer amb aparells, i vols saber quantes calories has gastat, per això cal ajustar l’alimentació i evitar el sedentarisme, o per curiositat, et recomano utilitzar aquesta fórmula senzilla en la qual només necessites conèixer el teu pes exacte i la distància que has recorregut per conèixer les calories que has gastat anant a córrer realitzant una simple multiplicació:

1111
Aquesta fórmula es pot utilitzar per a altres esports si coneixes el FACTOR ESPECÍFIC, que varia segons l’esport.

wwww
Les fórmules anteriors són orientatives, hi ha moltes més específiques, però si comparem a dues persones amb el mateix pes, altura, sexe, edat que han recorregut la mateixa distància corrent a la mateixa velocitat, no gastarien les mateixes calories, ni tan sols si fossin bessons idèntics. Prou que hagin menjat diferent, hagin dormit més o menys, o que el dia anterior hagin descansat o entrenat… tot pot fer que gastem més o menys calories cada dia.