mulla't per l'esclerosis

Segons Wikipedia, l’esclerosi múltiple (I.M.) és una malaltia caracteritzada per l’aparició de lesions desmielinizants, neurodegenerativas i cròniques del sistema nerviós central. Actualment es desconeixen les causes que la produeixen, encara que se sap amb certesa que hi ha diversos mecanismes autoinmunitaris implicats.

De moment es considera que no té cura, encara que, existeix medicació eficaç, i la cerca de les seves causes, encara desconegudes, és un camp actiu de recerca. Pot presentar una sèrie de símptomes que apareixen en brots o que progressen lentament al llarg del temps. Es creu que en la seva gènesi actuen mecanismes autoinmunitaris.

Es distingeixen diversos tipus d’esclerosi múltiple, i molts afectats que presenten formes diferents de la malaltia amb el pas del temps.

A causa dels seus efectes sobre el sistema nerviós central, pot tenir com a conseqüència una mobilitat reduïda i invalidesa en els casos més greus. Si no es tracta després de l’aparició dels primers símptomes, almenys el 50% dels pacients conserven un elevat grau de mobilitat als quinze anys. Menys del 10% dels malalts moren a causa de les conseqüències de l’esclerosi múltiple o de les seves complicacions.

Des d’elComplex, volem donar suport mullant-nos per les esclerosis múltiple, anima’t i mulla’t per la causa!