A tots els esportistes, els arriba un moment on perden la motivació total i absoluta pel seu esport, fins i tot quan aquest havia estat la seva gran passió durant anys. Això no és res de nou, i ho han patit tots els esportistes que es volen considerar com a tal. Aquest efecte no deixa de ser una desmotivació clàssica, contra la qual cal actuar abans que pugui arribar a perjudicar seriosament el nostre rendiment esportiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per combatre-ho, no hi ha millor arma que parlar d’esport i superació, és a dir, alimentar el nostre interior, les nostres ganes d’aconseguir més i d’anar més lluny. Però sense caure en l’habitual error d’establir l’esport i superació com una eina competitiva màxima, més aviat, els elements que ens porten a motivar-nos i voler superar-nos són múltiples, però tenen en comú que es basen més en aspectes psicològics que no en aspectes purament esportius, és a dir, entra en joc el control interior que no els elements i la metodologia dels entrenaments.

Però a la pregunta de com podem aconseguir que l’esport i la superació vagin de la mà, hem d’apostar diferents estratègies que ens permeten lluitar contra l’avorriment i el desànim, un dels principals elements és no marcar objectius totalment desmesurats i lluny de la realitat, si mai aconseguim els objectius marcats, caiem en el desànim, és preferible marcar petits objectius i aconseguir superar-los, que grans objectius que mai s’arriben a superar.

La monotonia és un altre dels factors contra els quals hem de lluitar de forma apassionada. És una cosa tan simple com rotar, diferenciar i modificar els entrenaments perquè no es facin monòtons, amb tot garantint la continuïtat del conjunt global d’entrenament i estratègia general. Per tant, si fem de l’esport la nostra arma de superació, podem arribar a aconseguir que aquestes ganes per practicar i millorar en el nostre esport continuïn vives, i que ens ajudin sobradament.

Com a últim apunt, és evident que tots vivim baixades i pujades en les nostres ganes i passió per l’esport, però mai hem de deixar de banda les nostres ganes de superació personal, i això, gràcies als elements que ens proporciona l’esport, no és tan difícil d’aconseguir.

Font: puntofape.com

Potser també et pot interessar: Terry Fox: una història de superació contra el càncer