Sol, mar i platja, aquestes seran les nostres paraules preferides durant aquestes vacances. Però no estar a prop del nostre gimnàs habitual no pot ser cap excusa per deixar de fer exercici. Per això, et recomanem una sèrie d’exercicis i esport que et permetran estar actiu i gaudir de la platja. D’aquesta forma podràs mantenir una disciplina d’entrenament, una bona tonificació i fer que la tornada a la rutina sigui menys traumàtica.

  1. Caminar: caminar dintre de l’aigua és una de les millors maneres d’activar la circulació i treballar la tonificació dels músculs de les cames en vacances. Això sí, és important que sigui al costat de la riba del mar per la nostra seguretat i quan el mar estigui en calma.
  2. Córrer: primer de tot és necessari diferenciar entre córrer a la sorra seca o mullada, aquesta última és la zona més complicada però millor per augmentar la resistència i treballar més els músculs de les cames. Un consell si fa molt que no fem exercici és millor començar caminant ràpidament i a poc a poc anar augmentant la velocitat.
  3. Nedar: és un dels exercicis que més es duen a terme a la platja. Ens ajudarà a mantenir tot el cos actiu i incidir d’aquesta manera en totes les parts del cos. Es tracta d’un exercici que ens ajudarà a mantenir-nos actius mentre ens refresquem i gaudim del mar.
  4. Esports aquàtics: existeixen molts esports aquàtics com el surf, el paddlesurf, el kitesurf… Tots ells es realitzen dins de l’aigua amb taula, estels, rem…Són una de les maneres més divertides i completes de mantenir-nos actius en vacances. Tots aquests esports combinen a la perfecció treball muscular amb exercici aeròbic. Cal no oblidar que en tots ells és necessari conèixer la tècnica i el seu desenvolupament.
  5. Jugar a pales: joc tradicional i on pot participar tota la família. Simplement necessitarem unes pales i una pilota. Aquest exercici, a més de divertir-nos ens ajudarà a treballar els músculs de les cames i dels braços. Encara que sembli un joc per nens, aquesta activitat ajuda a treballar la coordinació i el control del cos. A més de ser una activitat aeròbica molt completa.
  6. Vòlei platja: igual que l’activitat anterior, serveix per divertir-se i tonificar. En moltes platges existeixen xarxes preparades per jugar a aquest esport. Treballarem en gran manera el tren inferior i tonificarem les cames mentre cremem calories, ja que es tracta d’una activitat aeròbica d’alta intensitat.
  7. Gimnàs urbà: avui dia podem trobar parcs dintre de les platges, aquests estan compostos per barres paral·leles de diferents altures per realitzar dominades, flexions, abdominals… És molt important controlar els moviments per tal d’evitar fer un mal gest o  lesionar-te.
  8. Ioga: per finalitzar un dia perfecte, practicar ioga a l’aire lliure és un autèntic plaer, a més de treballar aspectes com la flexibilitat, la resistència o la força.