Aquest artícle ve de: La importància de la hidratació en l’activitat física (II)

CONSELLS PER A UNA BONA HIDRATACIÓ DURANT LA PRÀCTICA ESPORTIVA

  1. Si vas al gimnàs, o vols realitzar qualsevol esport a l’aire lliure, recorda portar sempre una ampolla d’aigua mineral, per assegurar-te i garantir-te una hidratació sana i natural en tot moment.
  2. És important hidratar-se abans, durant i després de l’exercici. En termes generals és recomanable beure 500 ml dues hores abans de l’exercici, entre 100-150 ml cada 15-20 minuts durant l’exercici, i 500 ml després de l’exercici.
  3. La set és un símptoma tardà de deshidratació en el nostre organisme. No cal esperar a tenir set, perquè aquesta no apareix fins que s’ha perdut un 1 o 2% de l’aigua corporal, és a dir quan ja estem deshidratats i el rendiment ha començat a disminuir.
  4. L’ideal és prendre l’aigua entre (10-15 ° C) perquè el cos l’assimili més ràpidament.
  5. És recomanable beure a petits glops i regularment durant l’exercici, així ens mantenim hidratats constantment.
  6. Cal evitar beure durant moments d’alta freqüència respiratòria (hiperventilació), ja que en hidratar-nos a hores d’ara estarem privant al nostre organisme de l’oxigen quan més ho necessita. Beure a l’inici d’un descens o secció on la freqüència respiratòria ha disminuït afavoreix l’assimilació dels líquids, però no cal beure massa, ja que podem sentir molèsties a l’estómac.
  7. Mantenir-se hidratats és una de les claus per a l’èxit esportiu, especialment en esdeveniments de llarga durada. Amb un 2 a 3% de pèrdua de pes per transpiració es pot perdre fins a un 20% del rendiment esportiu, és per això que resulta de primordial importància mantenir-nos hidratats durant l’activitat física.
  8. Per mantenir unes pautes adequades de rehidratació després d’una activitat física o esportiva és convenient beure 1,5 litres d’aigua per kg perdut.

Font: Instituto de Invetigación Agua y Salud

Potser també et pot interessar: És mal senyal si estem suant massa quan fem esport?