images

El trapezi és un gran múscul de la nostra esquena humana que s’estén des del coll fins a la meitat de l’esquena. El múscul suporta tots dos braços i espatlles i té aquest nom perquè té forma de trapezoide.
Una contractura muscular en el trapezi dificulta la mobilitat i causa dolor en el coll i en l’esquena, aquestes contractures solen ser el resultat d’una caiguda o d’un accident, però també poden tenir el seu origen en activitats quotidianes.
Per poder sanar una contractura muscular en el trapezi segueix aquestes senzilles indicacions:

1 Aplica gel a la zona durant 10 min diverses vegades al dia.

2 Si ho creus necessari, pren algun analgèsic, aquest pot ajudar-te a reduir el dolor.

3 Descansa el múscul, no aixequis coses pesades durant una temporada, també intenta mantenir una postura adequada mentre treballes, sobretot si treballes assegut davant l’ordinador.

4 Una vegada que el dolor ha disminuit, pots començar a realitzar exercicis d’estiraments per ajudar a fer que el múscul sani. Estira el coll amb moviments suaus i lents, mou el cap d’una banda a l’altre estira el coll cap als costats, mira cap endavant i porta la teva orella cap a l’espatlla. Canvia de costat i repeteix. Estira el coll cap endavant portant lentament la barbeta al coll.

Una vegada que trobem que el nostre múscul es troba millor, prova amb exercicis per preveure novament una lesió amb exercicis d’elevació.
Deixa els teus braços penjant a banda i banda del cos. Manté els braços en posició recta i aixeca les espatlles cap a les orelles. Fes tres sèries de 10 min. Suma resistència sostenint una manuelles de tres o cinc lliures a cada mà mentre realitzes l’exercici.