1.Fer activitat física

Una de les claus principals per prevenir la trombosi és la pràctica regular d’activitat física. Aquest hàbit saludable no només ajuda a mantenir un pes estable sinó que té increïbles beneficis sobre el sistema cardiovascular i circulatori.

Activitats aeròbiques de baix impacte, com les caminades o nedar resulten beneficioses per a l’adequat flux sanguini.

Dedicar, almenys, 30 minuts al dia a una rutina d’entrenament físic servirà per evitar la formació de trombes i venes varius.

2. Abandonar el cigarret

Els efectes nocius del cigarret impacten de forma directa el sistema respiratori, però aquest també comporta altres greus conseqüències en òrgans vitals per a la salut.

Els seus tòxics químics es van acumulant en el torrent sanguini, reduint l’oxigen i fent la sang més espessa.

Amb el pas del temps es van formant coàguls que obstrueixen les artèries fins a donar lloc a la trombosi.

Abandonar aquest hàbit és determinant per a una bona salut circulatòria i cardíaca. Tot i que no s’aconsegueix de manera immediata, està demostrat que sí que es pot deixar de manera gradual.

3. Mantenir un pes adequat

Les persones amb excés de pes tenen un risc més elevat de trombosi a causa de la pressió que han de suportar les venes de les cames.

Aquesta condició incrementa el risc de malalties del cor i disminueix de forma significativa la qualitat de vida.

A més, l’obesitat condueix a un desequilibri en els nivells de colesterol i triglicèrids, dos lípids que poden ocasionar obstrucció arterial.

La millor manera d’arribar a un pes saludable i equilibrat és adoptant una dieta equilibrada, baixa en calories, recolzada amb la pràctica diària d’una rutina d’exercicis.

4. Evitar romandre asseguts per molt temps

El fet de romandre asseguts per molt temps és un factor que augmenta els riscos de problemes en la circulació.

La manca de moviment a les cames durant moltes hores condueix a patir retenció de líquids i dificulta el bon flux sanguini.

Si per qüestions d’estudi, treball o entreteniment no queda una altra que estar asseguts, el recomanat és fer diversos exercicis d’estirament durant la jornada.

Caminar uns minuts dins de la casa o l’oficina, elevar les cames per uns instants o pujar i baixar les escales són algunes de les formes de donar-li un impuls al sistema circulatori.

Així mateix, és primordial evitar creuar les cames per temps prolongat. Tot i que encara no hi ha suficient evidència científica, es creu que aquest hàbit té relació amb l’obstrucció de la sang a les cames.

5. Adoptar una bona alimentació

Els nutrients que se li proporcionen a l’organisme mitjançant els aliments són essencials per prevenir la formació de trombes i venes varius.

El consum d’aliments rics en vitamina C, per exemple, augmenta la producció de col·lagen i elastina, dues substàncies que ajuden a mantenir l’elasticitat de les parets arterials.

També s’ha d’incloure més vitamina E, substància antioxidant que evita l’oxidació de colesterol per prevenir la coagulació.

Cal no oblidar una bona dosi de vitamina K, essencial per reduir l’activitat d’una proteïna anomenada GLA de la matriu, que es relaciona amb les venes varius i la trombosi.

Alguns aliments recomanats són: taronja, mandarina, aranja, kiwi, mango, bròquil, maduixes, ametlles, alvocat i germen de blat.

És molt important atendre totes aquestes recomanacions, ja que, d’una forma o l’altra tots tenim el risc de desenvolupar aquesta condició en arribar a certes etapes de la nostra vida.

Font: mejorconsalud.com