MENÚ CASTANYER

CREMA DE CASTANYES

Ingredients

600 g de castanyes.

320 g de sucre.

300 ml d’aigua.

1 beina de vainilla.

Preparació

Coeu les castanyes en aigua bullent durant mitja hora, escorregueu-les, poseu-les en un drap perquè no es refredin i aneu pelant-les. Si les darreres costen de pelar, perquè ja estan massa fredes, podeu mirar d’escalfar-les una mica una a una, a mida que ho necessiteu. Partiu la beina de vainilla en dues meitats al llarg i poseu-la en un cassó amb el mig quilo de castanyes, el sucre i l’aigua. Porteu-ho a ebullició i coeu fent xup-xup durant vint minuts, remenant de tant en tant. Traieu la vainilla i passeu-ho per la batedora. Deixeu-ho refredar.

CARN AMB PERES I CASTANYES

Ingredients

1/4 kg de carn de vaca (o de bou) feta a talls fins.

1 copa de vi blanc.

150 g de tomàquets frescos.

1 cullerada grossa de farina.

1/4 L d’oli.

1 all.

6 ametlles torrades.

1 llesca de pa fregit.

4 peres cuites senceres i pelades.

16 castanyes cuites i pelades

Aigua.

Sal.

Preparació

En una part de l’oli posat en una cassola al foc, hi sofregeixes la carn a la que haureu tirat sal. Aboqueu el vi blanc en un pot al foc i li afegiu dues o tres cullerades d’oli, el tomàquet pelat i reduït a puré cru, la farina i una picada que farem al morter amb l’all, les ametlles i el pa fregit; això, desfet en una mica d’aigua, tot això ho afegeixes a la carn. Ho pot servir decorant-lo amb trossets de peres i castanyes.

PASTÍS DE CASTANYES

Ingredients

400 g de castanyes.

150 g de mantega.

150 g de sucre.

5 ous.

50 mL de llet.

½ cullerada de cafè de sucre de vainilla.

200 g sucre (per fer el caramel).

Preparació

Poseu el sucre a foc mitjà fins que quedi caramel·litzat, repartiu-lo en un motlle i deixeu-lo refredar. Poseu a bullir la llet amb les castanyes, el sucre, la mantega i el sucre vainillat. Un cop les castanyes estiguin cuites, ho tritureu i hi incorporeu els ous sencers. Passeu-ho per un colador fi i ho poseu dins del motlle. Coeu al forn al bany Maria a 150-160ºC durant 50-60 minuts. Retireu i deixeu refredar.