A aquesta època de l’any és molt important continuar amb la teva rutina d’exercicis físics. Però algun cop has pensat amb la teva pell? Fent esport no només es perden calories, també mitjançant la suor es perd minerals con el ferro i el magnesi, el que afecta a tenir una pell més o menys estilitzada  i l’obertura dels porus fan que la pell es torni més sensible. Però tot no és dolent,  l’exercici físic  t’ajuda a cuidar la pell, ja que cada vegada que entrenes, crees nous teixits compostos principalment de col·lagen.

Si a aquests inconvenients afegeixes l’estació en la qual et trobes, els contrastos d’humitat i temperatura ambiental,  el fred, el vent, la pell es ressent,  les calefaccions excessives o que disminueixen la humitat ambiental, tot plegat fa que la pell es ressequi i pateixi una deshidratació, provocant alteracions cutànies que es tradueixen en l’envelliment. Es per això que els dermatòlegs adverteixen que en aquesta època de l’any també cal cuidar la pell i més encara si practiquem esport a l’aire lliure.

Aquí et deixem uns consells per cuidar la teva pell a l’hivern:

  1. Hidratar diàriament i diverses vegades al dia la pell. Això t’ajudarà a mantenir una pell sana durant l’hivern, sobretot a les persones que pateixen algun problema dermatològic. És recomanable aplicar-la a l’hora de ficar-se al llit per a la reparació nocturna de la pell seca.
  2. Evitar dutxar-te amb aigua molt calenta o molt freda. Usar aigua tèbia i evitar dutxar-te més d’una vegada al dia, ja que això augmentaria la deshidratació de la pell.
  3. Usa un sabó suau i nutritiu. En cas de pell molt seca, evita l’aplicació de gel antibacterià i si utilitzes desinfectant de mans que aquest tingui hidratant. Asseca’t sempre bé les mans suaument, sense fregar massa per respectar l’ epidermis.
  4. Protegeix els teus llavis. No humitegis els llavis amb la llengua quan els sentis resecs, en coptes d’això, utilitza protectors labials amb hidratant.
  5. Evita posar la calefacció per sobre dels 24ºC. Aquesta acció resseca l’ambient, fent que la teva pell també es ressequi. Usa un humificador o recipients d’aigua que es pengen en els radiadors per humificar l’ambient.
  6. No oblidar les ulleres de sol i la protecció sola. Especialment en zones on hi hagi neu, ja que aquesta reflecteix el 80% de la radiació solar.
  7. Usar guants i peces d’abric. Especialment les persones amb més sensibilitat al fred.
  8. Hidrata el teu cos. Beu aigua regularment i adoptant un estil de vida saludable.

Ara ja saps com cuidar la teva pell a l’hivern, així que no facis del fred una excusa més per no fer esport i des d’elComplex t’animem a que no deixis de moure’t, tal i com et vam aconsellar a l’entrada Esport i fred no són incompatibles!.