deporte_frio

Arriba el fred a la nostra província, un condicionant de gran importància a l’hora de fer esport. En molts casos és un factor que desmotiva a la gent disposada a fer-net, d’altra banda, hi ha qui ho realitza, però és desconeixedor de les diferents conseqüències que aquest canvi de temperatura pot produir en el nostre cos.

Aquests són aluns dels efectes que pot provocar el fred i que ens poden afectar a diversos nivells:

Psicològic
Ens trobem menys motivats emocionalment, amb menys ganes de sortir de casa i realitzar exercici, la sensació de desgana i de falta d’engegada impera en aquesta època.

Metabolisme
El nostre organisme, de manera intel·ligent, deu generar calor per mantenir la temperatura corporal equilibrada pel que fa a la de l’exterior, això ho fa a través de la crema de nutrients, per tant, l’activitat metabòlica o la despesa calòrica és major en aquesta època.

Musculatura i articulacions
Rigidesa articular, predisposició a la musculatura i als tendons a patir diferents tipus de desordres: inflamacions, contractures, trencaments i elongacions, a més, les persones amb problemes articulars (artritis, artrosis, tendinitis…) veuran augmentada la seva simptomatologia considerablement.

descarga

Des d’elComplex, volem donar-vos senzills i útils consells perquè al mateix temps que us motiveu a realitzar esport, pugueu fer-ho de la manera més sana i amb menys repercussions per al cos en aquesta freda època:

Manté una correcta alimentació
Oblida’t del mite de menjar més grassa del normal a l’hivern, menja de manera sana i equilibrada, compensa el consum de carbohidrats, proteïnes i lípids, i l’organisme s’encarregarà de distribuir-lo.

Indumentària
No és necessari que ens forrem de roba de manera descomunal, l’èxit de la nostra vestimenta a l’hora de fer esport radica a fer-ho per capes, per poder posar-te o treure’t a mesura que vas escalfan-te o refredan-te.