La fortalesa física és un dels requisits indispensables per al dia a dia. Ens ajuda en el treball i també ens condueix a relacions més sanes i harmòniques. Per això, exercitar-se s’ha tornat una necessitat, i el gimnàs és una manera accessible per mantenir-se físicament actiu. Trobar l’equilibri entre el desgast corporal i la recuperació de les energies és clau per poder mantenir una rutina que ens faci sentir cada vegada millor. Clar que és possible aconseguir aquest estat. Només és necessari aprendre a reposar les energies de forma adequada.

Què succeeix amb les energies?

L’energia és aquest vehicle que ens dóna la força necessària per realitzar una acció. Tenir-les a punt i recarregades, ens permet rendir millor durant el dia, i també mentre fem exercici físic. De vegades, pot semblar que el gimnàs només és una via per gastar energies i acabar completament esgotat, però també és una font de creació. El cos allibera endorfines, un neurotransmissor que ens genera una sensació analgèsica i de benestar. Per això exercitar-nos se’ns torna una necessitat, perquè ens fa bé. Però així com utilitzem les energies, és també important aprendre a reposar-les.

Després del gimnàs

gym2-1024x538Tota activitat física ha d’acabar de forma harmònica, i no de manera abrupta, per això, un petit trot o una caminada veloç és important perquè el cos pugui distendre’s. Un posterior estirament ajudarà al fet que els músculs puguin relaxar-se i afavoreix la seva ràpida recuperació.
Saps què passa després d’una intensa activitat física sense permetre-li al cos aquests repòs necessaris? Doncs l’organisme acaba en un estat d’esgotament i tensió que després ens genera malestar i dolor l’endemà. Si vols obtenir una recuperació afavoridora, el millor és permetre que el cos es relaxi i estiri després de cada rutina diària.

Electròlits

Els electròlits són minerals que estan presents en la nostra sang i en altres líquids corporals, i el seu equilibri s’altera després de l’equilibri físic. Alguns electròlits comuns són el calci, el magnesi, el sodi i el potassi. Per mantenir-los estables és important tenir-hi esment en la nostra dieta. No només després del gimnàs, sinó en geneAlimentos-con-electrolitos-5-nuevas-formas-de-obtenerlos-MainPhotoral. Una alimentació predominant en fruites i verdures, amb un ús moderat de cereals, productes làctics i carns, ens habilita a recompondre els teixits i a facilitar la recuperació d’elements vitals, com els electròlits. La suor en l’activitat física comporta a una pèrdua de minerals, i és de vital importància que després d’acabar la nostra rutina (no només en acabar, també mentre ens exercitem) anem reposant l’aigua perduda. Una referència a tenir en compte és que després d’una hora d’activitat física continuada, necessitem reposar un litre o un litre i mitjà d’aigua. També pots consumir les begudes rehidratants per a esportistes que s’aconsegueixen als mercats.

Alimentació

Els carbohidrats i les proteïnes són importants abans i després de l’activitat física. Quantes vegades has vist a un tennista menjar-se una porció de banana (o fins i tot una banana sencera) als seus moments de descans? Pel seu alt contingut en potassi, la banana ajuda a evitar enrampades. A més, per ser un carbohidrat simple, la seva energia s’assimila fàcilment i ens permet una veloç recuperació. També la fruita seca és fPiramide-alimenticiauncional en el nostre procés de restabliment energètic. Especialment l’ametlla, l’alt contingut de la qual proteïnic i de greixos saludables ens brinda una ingesta de nutrients essencial després de realitzar activitat física.

Descans

El descans és el moment essencial per recarregar la bateria energètica del cos. No només és important tenir un descans físic posterior al gimnàs, això és, fer alguna activitat tranquil·la i de repòs. Tenir una nit de somni profund i cseguitt és essencial per estar amb energies l’endemà i per poder tenir la bateria carregada per tornar a complir amb la teva rutina de gimnàs, a més de poder rendir òptimament en el teu treball o en els teus estudis.

Font:http://www.ehowenespanol.com/