Ve de l’article: La síndrome de les cames inquietes (informació general i tractament)

La síndrome de les cames neguitoses o inquietes és un trastorn neurològic caracteritzat per l’aparició d’una sensació molesta, no dolorosa, a les cames que obliga a la mobilització d’aquestes. Essencialment, consisteix en una sensació desagradable a les cames, difícil de descriure, que apareix en anar a dormir o amb el repòs, i que millora transitòriament en moure-les.

Fins a un 80% dels pacients associen, a més, moviments de les cames durant el son i, un percentatge més petit, refereixen aquest tipus de moviments també durant la vigília, mentre es troben assegudes o estirades. En ocórrer fonamentalment a la nit, en estar al llit, interfereixen en l’adequat descans.

En alguns casos, la síndrome és degut a l’efecte secundari d’una lesió dels nervis perifèrics a la disminució de les acumulacions de ferro o per l’augment de l’àcid úric en sang.

 

 

 

 

 

 

 

Malgrat això, en la major part dels pacients no s’hi evidencia una causa directa, és llavors quan es defineix com idiopàtic. En aquests casos, poden existir predisposicions genètiques, ja que en una tercera part dels pacients té antecedents familiars.

D’altra banda, es creu que l’origen d’aquesta síndrome pugui tenir relació amb un descens de la dopamina, que és un neurotransmissor cerebral necessari per a la realització i coordinació de moviments.

Altres motius de la síndrome poden tenir relació amb el descens de dopamina, un neurotransmissor cerebral necessari per a la realització i coordinació de moviments.

 

 

 

 

 

 

 

Font: Clínica Universidad de Navarra

Potser també et pot interessar: Trombosis (definició i causes)