S’han acabat les vacances! I aquest moment ve acompanyat de la temuda depressió post vacacional. Aquesta pot tenir relació directa amb els mals hàbits d’alimentació que hem tingut durant aquests últims mesos.

Durant aquest temps no només hem anat augmentant de pes sinó que a més hem incrementat el nivell de toxines perjudicials per al nostre cos, per això ara és l’hora de desintoxicar-se.

Com podem depurar el nostre organisme?

  • Planificar els àpats

És molt important fer-se un nou horari del que menjarem durant tota la setmana, per evitar renunciar a la dieta i descuidar els bons hàbits que ens faran perdre pes.

A l’hora de fer aquesta planificació hem de tenir en compte que hem de fer 5 àpats al dia per evitar tenir gana i picar entre hores. També cal incloure aliments depuratius com la ceba, el julivert, el suc de pastanaga, la carxofa, etc. I, evidentment, no deixar de banda tots els aliments saludables que ens ofereix la dieta mediterrània.

La forma com cuinem també és molt important per a perdre els quilos que hem guanyat i no tornar-los a recuperar. En aquest sentit, podria ser molt útil cuinar a casa i portar carmanyola per dinar, cuinar al vapor, bullit, a la planxa o al forn. D’aquesta forma també evitarem temptacions com el menjar ràpid o poc saludable.

  • Hidratar-se

El nostre cos està compost majoritàriament d’aigua que aporta equilibri a l’organisme. L’increment del consum d’aigua t’ajudarà a depurar l’organisme a través dels ronyons i el fetge, ja que els ajudarà a funcionar de forma més efectiva. A més incrementarà la circulació sanguínia de manera que es diluiran les toxines i s’eliminaran més fàcilment. És per això que cal hidratar-se i beure entre 1,5 L i 2 L d’aigua al dia en funció de les teves necessitats. En el cas dels esportistes la hidratació haurà de ser personalitzada i adaptada a l’exercici físic que realitzen.

  • Reduir el consum de sal

Evitarem la retenció de líquids i afavorirem l’eliminació dels que ja tenim retinguts. Per condimentar els nostres plats, podem usar herbes i espècies per fer-los més saborosos malgrat no portar sal.

  • Exercici físic

Hem de tenir en compte que l’exercici físic és també un ingredient que no pot faltar a una bona dieta per perdre pes. No s’ha d’oblidar que suar és una de les millors formes per depurar el nostre cos.

Per saber com tornar a la rutina recorda la nostra publicació: Consells per tornar a l’esport després de les vacances