Posar edulcorants en el cafè, en el te o en les teves postres per donar sabor dolç sense afegir calories però no t’ajudarà a perdre pes.

Segons les investigacions de l’Institut Weizmann de Rehovot (Israel), publicat a la prestigiosa revista Nature, els edulcorants artificials que han analitzat (sacarina, sucralosa, aspartam) modifiquen la flora intestinal d’una manera que facilita l’augment de pes, dificulta el control del nivell de sucre en la sang i augmenta el risc de diabetis tipus 2.

 

«I això com pot ser?», t’estaràs preguntant segurament. Doncs el problema és que els edulcorants artificials passen pel sistema digestiu sense ser digerits. Per aquesta raó no aporten calories i arriben intactes fins a la flora intestinal a l’intestí gros, modificant l’equilibri poblacional i reduint el nombre de Bacteroidetes i augmentant el nombre de firmicutes, el mateix que ja s’ha trobat a l’intestí de persones obeses.

I encara hi ha més. Els experiments en ratolins han demostrat que quan ingereixen sacarina, sucralosa o aspartam, el nivell de sucre en la sang puja més que quan prenen sucre. Els estudis en poblacions humanes han trobat que com més freqüent és el consum de sacarina, major sol ser el pes d’una persona i més alt sol ser el nivell de sucre en la sang. A més, els quilos de més tendeixen a acumular a l’abdomen, que és on més perjudicials solen ser per a la salut. Els investigadors no han analitzat en l’estudi la estèvia, que en els últims anys s’ha presentat com l’alternativa més natural al sucre.

Font: Sportlife

També et pot interessar: 7 claus per aprimar-te amb salut