1. IOGURT NATURAL AMB FRUITS SECS

Un piscolabis entre hores que no només et proporciona energia i et sacia per a més hores, a més millora la flora intestinal, evita el restrenyiment i ajuda a mantenir les defenses en combinar els probiòtics, el calci, vitamina D i proteïnes animals del iogurt natural amb els àcids grassos Omega 3.

2. FORMATGES I RAÏM

Un combinat per als teus ossos, ja que el calci dels lactis s’absorbeix millor combinat amb els àcids cítrics de la fruita. A més, el formatge aporta proteïnes completes i el raïm l’antioxidant resveratrol, relacionat amb el retard de l’envelliment, perquè et mantinguis bé, tenint cura de la massa muscular en complir anys.

 3. CARNS VERMELLES AMANIDES AMB SUC DE LLIMONA FRESC

El ferro hemo o animal – que es troba sobretot en carns vermelles- s’absorbeix a l’intestí més fàcilment en un ambient ric en vitamina C. La combinació de carns vermelles amb suc de llimona acabat d’esprémer converteix el nostre plat en antianèmic. Un nivell òptim de ferro ajuda a millorar el rendiment degut a que el ferro participa en el transport de les molècules d’oxigen per la sang.

Un altre dels beneficis de menjar carns vermelles és proveir el cos de proteïna animal d’alta qualitat biològica constitutiva del teu múscul, i la familia de vitamines B i el zinc i el ferro. La llimona afegeix antioxidants i antiinflamatoris com el potassi, l’hesperidina i els àcids cítrics.

*Un plus: Si no pots prendre aliments animals, pots optar per prendre marisc de petxina ric en ferro com cloïsses, escopinyes, musclos, amanits amb llimona acabada d’esprémer.

4. ARREL CRUA DE GINGEBRE, CÚRCUMA, AMB OLI D’OLIVA I PEBRE NEGRE

És una barreja a la qual costa acostumar-se pel seu sabor, però animem a provar-la durant una setmana a prendre-la en dejú, els resultats es noten ràpidament perquè és potencien els efectes antioxidants i antiinflamatoris de la curcumina, (el color tarnja del curri) i de l’arrel de gingebre. El pebre negre i l’oli d’oliva potencien fins a 4000 vegades l’absorció en l’intestí de les substàncies antioxidants d’aquests arrels tan potents i medicinals.

*Un plus: procura aconseguir arrels fresques i sempre d’origen ecològic per assegurar la qualitat i evitar els problemes i interferències dels aliments no ecològics.

5. CEREALS AMB LLEGUMS

Intel·ligent recurs vegetarià per aconseguir proteïnes d’alta qualitat biològica, ja que els cereals solen ser deficitaris en l’aminoàcid lisina i rics en la metionina, mentre els llegums a l’inrevés. Prendre’ls junts s’aconsegueix obtenir tots els aminoàcids essencials sense necessitat de prendre proteïna animal.

*Un plus: Cuina plats d’arròs amb llenties, blat de moro amb cigrons, soja amb civada, cuscús amb mongetes, etc.

6. TE VERD AMB TARONJA

Els flavonoides de l’escorça de taronja i la vitamina C d’aquesta fruita preserven els flavonoides antioxidants (catequines) del te verd. El toc de cafeïna t’ajuda a mantenir el ritme i el sabor cítric és un al·licient per a les persones que no gaudeixen del gust del te verd.

*Un plus: Aconsegueix te verd orgànic i fes-ho en tetera anglesa, deixant reposar l’aigua calenta amb les fulles de te i escorça de taronja orgànica. No afegir sucres ni edulcorants. Veuràs que bon gust i com t’ajuda a calmar els nervis i l’ansietat per aliments dolços.

Font: Sportlift.es

Aquest article segueix a: Les millors combinacions d’aliments perquè el teu menjar sigui més nutritiu i saludable (II)